Zonder planten geen tuin.

Veel mensen verwarren een onderhoudsarme tuin wel eens met veel betegeling in de tuin. Dit hoeft zeker niet. Met de juiste beplanting kan een tuin heel onderhoudsarm zijn. Graag maken we ook voor uw droomtuin een passend beplantingsplan. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Hierbij houden we vanzelfsprekend rekening met zaken als, standplaats en vocht. Twee essentiële onderdelen voor het slagen van uw tuin. We beginnen altijd met de basis en dat is de bodem. Graag willen we weten waar we beplanting in zetten.

Bodemonderzoek

Bodemonderzoek door een TuinKeur-hovenierVoordat we beginnen met het maken van een beplantingsplan willen we eerst weten in welke bodem we de planten gaan zetten. We gaan kijken hoe de tuin er bij ligt en waar we mee te maken hebben. Is de tuin vochtig of juist heel droog? Hoe zit het met de bodemstructuur? Zitten we op klei, zand of leem? Is de grond tijdens de bouw helemaal dichtgeslagen? Of juist open van structuur. Als we hier duidelijkheid over hebben dopen we vaak ook nog een bodemonderzoek. We willen weten wat de kwaliteit van de grond is. Het resultaat van het onderzoek is een bemestingsadvies. Dit alles voor optimale groei en bloei en veel tuinplezier. Meer weten over hoe het bodemonderzoek werkt? Lees dat hier. 

Beplantingsplan

Bij de aanleg van de tuin maken we graag een beplantingsplan. Met dit plan maken we inzichtelijk welke soorten planten er in uw tuin komen. Daarbij wordt u geïnformeerd over bloeitijd, plantafstand, indeling en onderhoud. Vanzelfsprekend wordt de standplaats besproken. Hebben we te maken met zon, schaduw of halfschaduw. In het plan kan elke beplanting worden meegenomen. Op deze manier krijgt u goed inzicht in wat u van de groei en bloei van uw tuin kan verwachten. Denk daarbij ook aan groene erfafscheidingen, bomen, struiken etc. 

Geen tuin zonder boom?

Wij vinden dat er eigenlijk in elke tuin een boom hoort. Het is niet altijd het eerste waar aan gedacht wordt, maar een boom zorgt voor hoogte in de tuin. Dit creëert vaak een mooi beeld, maar daarnaast kan het ook praktisch zijn voor privacy en schaduw. Bomen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, graag denken we met u mee over een passende boom voor uw tuin. 

Beplantingsplan met bomen

Vragen over het beplantingsplan? 

Heeft u vragen over het beplantingsplan? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw droomtuin? We horen het graag: info@kokhovenier.nl – 06 – 23274111

 Neem contact op.